Свързани новини

27.10.2020 15:45

МС изпусна К19 кризата и създава хаос: БСП

Видян 1076 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ИБ подкрепи Корнелия Нинова, че в Бюджет 2021 не се предлагат решения на най-болезнените въпроси за България - доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика и борба с корупцията. От излишък в държавния бюджет преди един месец, сега правителството извежда държавата на над 5 млрд. лева дефицит. Това е наблюдението на членовете на Изпълнителното бюро на БСП, които проведоха днес редовно заседание заедно с народните представители от ПГ на „БСП за България” от Комисията по бюджет и финанси. Актуализацията на бюджета за 2020 г., както и проектобюджетът за 2021г. бе тема на заседанието, водено от лидера на БСП Корнелия Нинова.


”Излиза, че до края на годината управляващите ще изхарчат по 1,7 млрд. лева на месец, без да са обяснили къде ще отидат парите”, коментираха членове на ИБ. Те са единодушни в извода, че правителството на Борисов е претърпяло пълен провал и в бюджетно отношение. Членовете на ИБ и финансовите експерти от левицата се обединиха около мнението, че бюджетът, който предлагат управляващите ще ипотекира бъдещето на поколения българи. Те посочиха, че това е бюджет, който ще вкара страната ни в дългова спирала, който увеличава дефицита и дълга. Всички те подкрепиха тезата на Корнелия Нинова, че в този бюджет не се предлагат решения на най-болезнените въпроси за България - доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика и борба с корупцията. БСП ще внесе алтернативни предложения за бюджета за 2021г. Епидемиологичната обстановка и справянето на управляващите с кризата бе другата основна тема на заседанието, на което за пореден път бе констатирано, че правителството създава хаос и е изпуснало здравните, социални и икономически мерки. Изпълнителното бюро на БСП за пореден път е категорично, че всички разходи за кризата, касаещи здравето на хората трябва да се поемат от държавата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей