Свързани новини

27.10.2020 10:03

Сенатът на САЩ одобри Ейми Кони Барет за върховен съдия

Видян 935 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сенатът на Съединените щати одобри Ейми Кони Барет за върховен съдия с 52-48. Барет, съдия от 7-ми окръжен апелативен съд и професор по право в Нотр Дам, Индиана, е третото назначение във висшия съд от президента Тръмп, затвърждавайки наследството на неговата администрация още по-нататък само седмица преди изборния ден, докато той търси втори мандат, предаде foxnews.

Последният президент, който номинира трима нови съдии във Върховния съд, беше Роналд Рейгън.

„Съдията Барет даде да се разбере, че ще издава решения, основаващи се единствено на на закона и Конституцията. Равното, безпристрастно и конституционно върховенство на закона, на което се радваме всеки ден в Америка, е само част от увенчаването на постиженията в историята на човешката цивилизация. Това е триумфът на разума, опита и ценностите, които са вечни. Нашата приемственост към този завет е това, което направи Америка най-справедливата, изключителна и славна нация, съществувала някога”, каза Тръмп по време на церемонията по полагане на клетва в Белия дом.

Гласуването в понеделник бе края на процедурата, която продължи по-малко от 40 дни от момента, в който съдия Рут Бадер Гинсбърг почина, до избирането на наследничката й Барет.

 През това време демократите силно възразиха срещу скоростта и времето на утвърждаването й непосредствено преди изборите.

Междувременно републиканците изтъкнаха пстиженията на Барет като академик и работата й  като безупречен съдия - и нейния рейтинг "Добре квалифициран" от Американската адвокатска асоциация (ABA), чиито представители я опредлят като "брилянтна" и "интелектуален гигант".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!