Свързани новини

26.10.2020 10:32

Нешка Робева станала жертва на жилищна измама

Видян 1803 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Най-успешната българска треньорка в художествената гимнастика Нешка Робева е станала обект на имотна измама.
Историята започва през  80-те години на миналия век. Тогава семейството на Лилия Воденичарска получава право на строеж върху държавна земя, намираща се в местността Драгакин камък в село Оселна, община Мездра.
По същото време започва и строежът на съседната къща, чиито собственици са Нешка Робева и съпругът й. "Всичките ми награди бяха вложени в къщата. Живели сме там по седмица-две, не сме били за постоянно", разказа тя пред Нова.
Преди 3 години в селото плъзва слух, че двете къщи са продадени. Никой в Оселна не поставя това под съмнение, защото през последните години нито Нешка Робева, нито съседката й Лили са идвали в селото. Истината обаче е друга.
Според потърпевшите става въпрос за добре подготвен сценарий, част от схема за придобиване на имоти. За случилото се разбират случайно.
"Мой колега отива в Мездра, помолих го да мине и да види къщата. Като се върна ми каза "Госпожо, много ще ви изненадам, но някой живее във вилата". Показа ми и снимки", каза Робева.
"Г-жа Робева ми звъня лятото преди 3-4 години и ме попита кой стопанисва имота и й казах, че се носи мълва, че са го продали", каза кметът на Оселна Росен Николов.
В този момент и кметът, и хората в селото знаят, че новият собственик е Цветан Кръстев - човекът, пуснал слуха за продажбата. Лили твърди, че никога не го е виждала. А Робева, че са се срещали веднъж преди много години.
През цялото това време нито Нешка Робева, нито Лилия разбират за промените в собствеността. Междувременно продължават и да плащат данъци за вече чуждите имоти.
Двете страни показват всички документи в съда, който трябва да реши чии са къщите. Книжата обаче са недостатъчни. И ако през 2010 година семейството на Цветан е използвало свидетели, за да докаже, че имотите са негови, то в съда от тях имат нужда и Робева, и Лили.
След 3-годишна съдебна сага, преди няколко седмици съдът излезе с решение, но само за имота на Робева, а Лилия още чака. Според решението имотът е на Нешка Робева и тя е измамена.


Виж видео ТУК!


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху