Свързани новини

25.10.2020 13:32

Вода за уста, сода и бонбони с етерично масло убиват вируса: Проф. Кантарджиев

Видян 6117 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От уважение към околните трябва максимално да стоим на закрити места с маски, защото така намаляваме риска за тяхното здраве. Маската държах и тук до последно не заради себе си, а за да пазя вас. Вие имате семейство и близки. Това е форма на уважение. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, член на Националния оперативен щаб, в ефира на Нова телевизия.


"Най-големият риск за зараза с К-19 са питейните заведения, а малко след тях по опасност е градският транспорт. Трябва човек да пази себе си и семейството си", заяви проф. Кантарджиев.


По думите му, ако има болен в семейството, мерките трябва да се повишат двойно. "Добре е да има повече дезинфектант у дома, ако има възможност проветряване и често миене на ръцете", препоръча той.


"40% е вероятността да се заразиш, ако има болен в твоето домакинство, според германско проучване. Ако обаче болният носи маска и се спазват нужните мерки, вероятността спада на 30%", обясни професорът.


Той бе запитан дали учениците трябва да минат на онлайн обучение отново: "Не трябва да си затваряме образованието и икономиката заради тази инфекция, трябва да сме внимателни с мерките.


Те трябваше да са навременни и да се спазват. Лошо е да се правят и половинчати мерки. Ако в трамваите се беше следяло всички да са с маски, сега нямаше да е такова положението.


Кантарджиев призна, че водата за уста, както и содата убиват вирусите. "Колкото повече увеличаваме хигиената на устата си, рискът от заразяване намалява. Добре е и да се смучат бонбончета с етерични масла", каза той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 25.10.2020 20:37

    ТОЯ ЯКО ГО ХАПЕ ЩУРЕЦА.И МУ ЛИЧИ ,АМА НЕ МУ ПУКА.

  • 004 Anonimen 25.10.2020 20:08

    вместо да се смучат,бонбоните може ли да се дъвчат или гълтат?

  • 003 Anonimen 25.10.2020 15:26

    Омръзнаха ми глупостите на този дебил!

  • 002 Anonimen 25.10.2020 14:43

    ПРОФЕСОРЧЕ,ТЯ И ОНАЯ РАБОТА(кой за каквато работа се сети) ПОМАГА, ТА ЩО НЕ ВЗЕМЕШ ДА Я ЛАПНЕШ ТА ДАНО ДА СПРЕТЕ ДА ПЛЯМПАТЕ И ЛЪЖЕТЕ!!

  • 001 Тихомир Томов 25.10.2020 14:10

    Псуваш срещу властниците и си пречистваш организма ...................

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец