Свързани новини

23.10.2020 17:02

Спътникът на премиера - Нанков, е с К19, Борисов не се самоизолира веднага

Видян 3199 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зам.-регионалният министър Николай Нанков е с коронавирус. Той сам съобщи това в профила си във Facebook. Преди 5 дни той и премиерът Борисов бяха заедно в Родопите с джипа, предаде Сега. Придружава ги голяма група местни кметове и политици, а на едно от мероприятията присъства и министърът на финансите Кирил Ананиев. Същия ден с Нанков и Борисов е Десислава Танева. На кадрите се вижда как Нанков, Борисов, Танева и почти всички останали не носят маски.

„Скъпи приятели, за съжаление след направен днес PCR тест получих положителен резултат за коронавирус. Длъжен съм да ви информирам. Към момента се чувствам добре и съм под карантина у дома, в интерес на здравето на всички, с които общувам", написа Нанков.

„Тестовете направих не заради симптоми, а превантивно - от началото на пандемията се тествам редовно заради големия брой хора, с които работата ме среща всеки ден. Надявам се никой от контактните с мен да няма проблем! Пазете се и спазвайте стриктно противоепидемичните мерки!”, заяви Нанков.


 Днес Борисов се срещна с US зам.-държавния секретар Кийт Крак. А ето и реакцията му след новината за Нанков: "Имам отрицателен PCR тест от тази сутрин. Тестът е направен преди срещата ми с делегацията от САЩ. Преди международни срещи и пътувания, според изискванията на съответните делегации за безопасност, се тествам. Бях информиран от заместник-министър Нанков в 16:00 ч., че е с положителен тест за COVID-19. Очаквам разпорежданията от органите на РЗИ и дотогава ще се самоизолирам. Последно съм бил контактен с него преди пет дни". Премиерът не се самоизолира веднага, а продължи срещите с чуждия гост и поне до 17 ч., въпреки че цяла седмица ГЕРБ ругае президента по този повод. Припомняме, че нито председателят на НС, нито депутатите от ГЕРБ направиха онова, за което укоряват държавния глава, не се изолираха, а си заседаваха при двама техни заразени колеги народни представители. Вицепремиерът Екатерина Захариева също си продължи като контактна външната и вътрешната програма.


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Поли симитлийски 24.10.2020 23:38

    С тоя Нанков ли нанка БОКо, че си го води непрекъснато с него - като дефицитно руло гъз-папир?!

  • 004 Тихомир Томов 24.10.2020 00:53

    Бог ще реши кой и кога ...........

  • 003 Anonimen 23.10.2020 19:28

    Защото след колапса на здравеопазната система съвсем скоро, някой ще бъде подгонен с камъни. И този някой изпусна момента за измъкване, в стил "прани гащи". Кой, ако не той вземаше политическите решения, а? Е, време е да се изправи и да поеме отговорност. Ето защо, Струиник Сицилиански излиза в карантина за 10 дена и да ги използва за да си подготви торбичка с най-необходими вещи за рандевуто с Бай Ставри !!!

  • 002 Anonimen 23.10.2020 19:28

    Струиник Сицилиански излиза в карантина за 10 дена и да ги използва за да си подготви торбичка с най-необходими вещи за рандевуто с Бай Ставри !!! Ролята на шут в герберската каляска за Нанков обаче, одма може да бъде запълнена от други верни партийни кадри. Щото, да бъдем откровени, сал' един бай Киро не може да сколаса да развлича Лидера, пък и не му иде много отръки.

  • 001 Севда тв 23.10.2020 17:19

    Този невpастеник не тpябваше ли да е в затвоpа?! Там нямаше да бъде с К-19, а сега и Киpчо и Тиквата ще бъдат контактни

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни