Свързани новини

23.10.2020 11:04

Време е да се мисли за затваряне на заведения и стадиони: Кунчев

Видян 2083 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Следващата ограничителна мярка, за която е време да се мисли, за да се ограничи разпространението на коронавируса, е събирането на много хора на едно място, независимо от повода, каза днес пред "Нова телевизия" националният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той поясни, че говори за семейни събирания, затваряне на заведения и стадиони, предаде Дневник.

Кунчев допълни, че изразява лично мнение и предстои да бъдат убедени хората, от които зависи взимането на решението - премиер и министър на здравеопазването. Доцентът все пак уточни, че преди да се премине към тази стъпка, трябва да се отчетат много фактори.

Вчера здравният министър доц. Костадин Ангелов издаде заповед, с която се намали наполовина разрешеният брой хора в нощни заведения. Във вторник предстои нова среща по темата, на която ще се анализира ситуацията.

Не се ли спазват мерките - до 6000 заразени за ден

Затварянето на градове е изключително крайна мярка и без особен ефект, каза Ангел Кунчев в отговор на въпрос. Според него е възможно затварянето на отделни фирми и групи от къщи, в които има много заразени.

В отговор на въпрос Кунчев посочи, че след заповедта за носене на маски на открито участниците в протести и митинги трябва да са с предпазни средства, ако не поддържат дистанция от метър и половина помежду си.

Според него дали ще проработят взетите до момента мерки зависи от държанието на всеки. Ако не се спазват те, може да се стигне до 5000 - 6000 новозаразени на ден, посочи доц. Кунчев. По последни данни в момента десет носители на вируса заразяват 12 души, като този показател - т.нар. число R, се повишава и вече е 1.2. Ръстът на заразените за седмица е 75%, отчете членът на Националния оперативен щаб.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак