Свързани новини

22.10.2020 15:23

Николова се срещна с най-големите турски туристически сдружения

Видян 1128 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"На работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция представих възможностите на страната ни за целогодишен туризъм.

В рекламната стратегия на Министерството на туризма, адаптирана към предизвикателствата на глобалната пандемия, Турция е приоритетен пазар. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове.

Българските туристи са сред трите най-важни пазара за Турция с над милион и половина посещения на година. Същевременно през 2019 г. отчетохме рекордните близо 650 000 пътувания с цел почивка на турски граждани у нас.

Бизнес туризмът е сред водещите цели за турските туристи, но и българските зимни курорти също имат добра популярност в Турция. През зимния сезон на 2020 г. над 15 хил. туристи от южната съседка са отседнали в Банско, Боровец и Пампорово.

Приоритетни са и специализираните форми за туристически услуги, предлагани у нас - здравният туризъм и СПА пакетите, които заедно с останалите перспективни ниши имат много добра база за развитие. Подчертах, че България е с печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), и се стреми максимално да облекчи условията за посещения, инвестиции и бизнес в сектора при спазване на строг хигиенно-санитарен контрол. От вчера в България са в сила и единни правила за българските СПА и ски курорти, които гарантират сигурно и здравословно пребиваване.

Интересни за турските инвеститори в туризма са сектори като СПА и голф. През пролетта ще има готовност за провеждане на разговори за конкретни инвестиционни проекти.

Предлагам, и това ще обсъдя и със своя колега на утрешната ни среща, балканските страни да останем отворени помежду си. Да не се затваряме и въвеждаме карантина. Ще се радвам да посрещнем нашите турски приятели в българските зимни курорти", заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец