Свързани новини

22.10.2020 13:05

БСП: Министърът на културата Боил Банов да даде оставка

Видян 1407 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Присъединяваме се към искането за оставката на Боил Банов - явно БНР му пречи. Това каза депутатът от БСП Александър Симов в декларация от името на група, предаде Фокус.

"За втори път в рамките на две години ГЕРБ предизвиква криза в БНР . За втори път една от последните останали свободни медии е хвърлена в хаос, а директорът поиска да бъде освободен от поста си, защото Министерство на културата изключително арогантно не се е съобразило с предложенията на хората от радиото за промените в Закона за радиото и телевизията. Това вече е целенасочена атака срещу БНР. На Боил Банов явно БНР му пречи", каза още Симов.

Още по-смущаващ е фактът, че с помените в Закона за радиото и телевизията буквално се слага намордник на БНР и БНТ. Излъчването на тишина в ефир вече получава юридическа змаска и се превръща в правителствена цензура. Не приемаме отнемането на Фонд радио и телевизия. Това е пети опит за премахването. Според новата ви идея СЕМ става администратор на парите за БНТ и БНР", допълни още Симов.

Депутатът обясни, че промените са се извършили на тъмно и прозрачност. "Така и никой не разбра кой е автор на предложенията, какво се цели с тях", допълни още депутатът от БСП.

Тома Биков от ГЕРБ заяви, че не приемат обвиненията, че върху БНР има политически натиск и симптоми за това. Той посочи, че работна група все още работи по промените в закона, предстои и обществен дебат. Биков заяви, че в последната година БНР работи свободно:

"Аз искам да видя кога господин Балтаков ще каже, че той е бил притискан по какъвто и да било начин, от когото и да било политик от управляващото мнозинство, след като се говори по този начин. През последните месеци БНР е не просто обществена медия, критична към управлението, тя е опозиционна медия и ние нямаме нищо против това. И ние не сме направили нищо, за да спрем това, въпреки че част от водещите на БНР излизат от рамката на закона, който ги задължава да не правят политически коментари в рамките на своите предавания, а само да задават въпроси".


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.10.2020 17:05

    Опитвам се да си представя какви ли действия има предвид г-н Биков, като казва: "И ние не сме направили нищо, за да спрем това"... :(

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева