22.10.2020 12:12

Ученици с увреждания са сред заразените с коронавирус в Русе

Видян 1601 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб за последното денонощие на територията на Русенска област са установени 55 нови случая на COVID-19. Сред тях са и трима ученици на възраст между 15 – 18 години, както и 3-годишно дете, посещавало детска градина „Русалка 1“.


Всички те са в добро здравословно състояние и са оставени под домашна изолация. 3-годишното дете е било поставено под карантина още от този понеделник, когато е станал ясен положителният резултат на 31-годишната учителка, преподаваща в същата група. С COVID-19 са и 16-годишен ученик от 11 клас на АГ „Гео Милев“, 18-годишен ученик в 12 клас на ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“, както и 15-годишен ученик от 9 клас на СУ „Васил Левски“. Всички те също са в добро здравословно състояние и затова са под домашна изолация, предаде 24 часа.


Необходимо е да се отбележи, че деветокласникът от най-голямото русенско училище „Васил Левски“ е посещавал часове за последно миналия петък. При всички от случаите продължава провеждането на епидемиологични проучвания. Без промяна остава епидемичната обстановка в Центъра за настаняване от смесен тип на деца/младежи с увреждания „Розовата къща“ в Русе. Към момента там са установени пет случая на COVID-19. Става дума за две лица от персонала и трима потребителя.


 



продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество.