Свързани новини

22.10.2020 10:17

Студенти да помагат срещу COVID-19 и да се признава за стаж: Ангелов

Видян 1580 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Най-големият проблем, пред който сме изправени в момента, е свързан с медиците на първа линия. Всички те са изморени, голяма част от тях са заразени, а някои са и в реанимация. Имаме нужда от помощ. Виждаме решението в активното участие на лекарите от доболничната помощ. Медиците в болниците работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата – за всички нас. Ще проведем срещи с ректорите на медицинските университети и да обсъдим възможността студентите шести курс да помагат и това да им се признава за стаж". Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на седмичния брифинг на здравните власти за развитието на пандемията, предаде Нова тв.


"Ще настоявам кметовете в общините, в които има сериозен недостиг на медицински специалисти, да организират срещи и да се осигури помощ от страна на медиците от доболничната помощ", каза още министърът.


Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че България е на 9-о място по смъртност на пациенти с COVID-19 в Европа. През изминалото денонощие у нас беше регистриран рекорден брой починали с коронавирус - 29.


"Не може да се каже, че има териториална закономерност в разпространението на вируса. При хоспитализираните няма особена промяна. Процентът на хората с положителни проби, нуждаещи се от лечение е идентичен с този от миналата седмица", допълни доц. Кунчев.


 


 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева