Свързани новини

21.10.2020 18:12

9 ½-етажен блок строят в Борово, където незаконни са повече от 5 нива, а уж Район Кр.село се бори с презастрояването

Видян 5691 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В предишните броеве ви разказахме как нарочно Район Красно село бойкотира първия в София и България проект частен инвеститор да дари 2 етажа в сградата си за общинска детска градина, понеже в очите на ръководството на администрацията там това било „презастрояване”. Независимо, че зданието напълно се вписва в позволените в тази част от София 5 етажа. Или поне така се предполага, тъй като районното ръководство така и не си е направило труда да отговори в законовия 1-месечен срок на отправеното по всички правила предложение с най-блогородна цел. Прост факт!
Изискването за височина на сградите се спазва навсякъде в района, например в жк Борово, което можете да видите и на нашите снимки. Естествено, архитектите и строителите хитруват в рамките на закона – или стартират от полуприземен етаж, или добавят тавански помещения, или и двете. Но винаги точно в рамките на нормите. И така мандати наред, независимо дали управлява СДС, ГЕРБ, отново СДС.
Кварталната общественост, когато се налага се и бори за нивото на строителство – така например стана блокирането на небостъргача на бул. България и ул. Борово, който придворната фирма GP искаше да строи. Даже получи разрешение от Столичния общински съвет за това. Но работата бе спряна и подобен израстък не на място и против закона няма да се строи. Знаем отлично това, тъй като и 19 минути даде своя принос за спазването на принципите и правните норми и се гордее с това.


 


 ВИЖ снимки ТУК!


 


От миналата есен обаче нещата се промениха, въпреки че новият районен кмет уж дойде точно с мисия срещу презастрояването, избран понеже беше граждански активист за подобна добра кауза преди това.
Тази година пред очите на жителите на Борово израстна 9-и-половина-етажен блок, който е комбинация от бъдещ търговски център и жилищна сграда. Никой не си е правил труда да прикрива допълнителни едно – две тавански нива, понеже всъщност етажите в повече са 4. Понеже първият е почти двоен – хайде, да го вземем за етаж и половина, това няма и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако