Свързани новини

21.10.2020 17:18

Българите са сред най-честите жертви на трафик на хора в ЕС: Европейската комисия

Видян 1248 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българите, наред с гражданите на Румъния, Унгария, Франция и Холандия, са сред най-честите жертви на трафика на хора в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия.


За 2017 и 2018 г. са установени 14 145 случая на трафик, половината (49 на сто) на граждани на ЕС. Сред останалите пострадали от това явление в Европа най-често са граждани на Нигерия, Китай, Украйна, Мароко и Индия.


В доклада е даден пример с българо-френска операция, при която са били установени 167 български граждани, жертва на трафик. Случаят е бил разкрит със съдействието на Европол и е бил свързан с българи, наети за гроздобер във Франция.


Данните показват, че най-често трафик с цел извършване на престъпления и за принудителна просия се наблюдава в България, Хърватия, Гърция, Холандия и Полша. Обикновено жертви стават бедни или зависими хора от малцинствата, които биват принуждавани да крадат, мамят или да продават наркотици.


България, наред с Франция, Белгия, Румъния и Австрия, е сред страните в ЕС, където се водят най-много дела за трафик на хора. Отбелязва се, че 70 на сто от повдигнатите обвинения са спрямо европейци и са за трафик с цел сексуална експлоатация. Около пет на сто от жертвите са били заставяни да работят принудително. Над две трети от обвиняемите са мъже, показват данните.


Отчита се, че всеки трети случай на трафик в ЕС се извършва в рамките на една и съща държава. Най-често (72 на сто) жертвите са жени и момичета. При посочените над 14 хиляди установени случая са били предявени едва 6163 обвинения, а присъдите са само 2426, според доклада.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!