Свързани новини

21.10.2020 18:30

Радев с отрицателен тест преди и след Естония, „активно мероприятие” е атаката срещу него

Видян 3548 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

16 октомври: президентът Румен Радев се среща с ген.-майор Димитър Петров, 18 октомври: Петров дава положителен тест, 19 октомври: Радев дава отрицателен тест, 20 октомври: здравния министър Костадин Ангелов "цвили", че трябва да се направи тест на Радев и да го карантинират докато излезе резултата.


 21 октомври: „Отрицателен е и резултатът от теста ми за коронавирус, направен след завръщането ми от Талин. Резултатът от теста е потвърден от Националната референтна лаборатория. Това е вторият ми отрицателен тест за коронавирус в рамките на два поредни дни и трети в рамките на седмица”, заяви президентът  в сряда следобед. Държавният глава демонстрира пред журналистите и документ от лабораторията, който доказва твърденията му.


Припомняме, че новината идва на фона на твърдения, че президентът е бил в контакт със заразения с К19 генерал и това е довело до внезапно прекъсване на посещението му в Естония.


   Това предизвиква международен отзвук и вкарва страната ни в парламентен скандал, тъй като точно през това време Радев е на официално посещение в Талин във връзка с инициативата Три морета. Там той имаше възможност да срещне лидерите на ключови държави от ЕС и НАТО, които с интерес следят събитията у нас, и да даде гледната си точка. Завист от кабинета има и заради 2-те посещения в евростолици за седмица на президента. Премиерът не е канени никъде, освен по задължение по Евросъвети.


Държавният глава посочи, че е станал жертва на "активно мероприятие" и добави, че негови "доброжелатели" са съобщили на естонските власти своя версия за контактите му. Президентът обаче не разкри кой според него е в основата на всичко.


"Искам да благодаря на моите доброжелатели в България, които дълбоко загрижени за моето здраве, за здравето на моите колеги президенти, за моите международни изяви, побързаха да представят своята версия за контакт с К19”, заяви президентът Радев при завръщането си в София след посещение в Естония.


„Това е пример за активно мероприятие и противно на спекулациите нито аз, нито някой от моята делегация, нито пък журналистите, които придружаваха, са били поставени под карантина в Естония", категорично подчерта президентът. Той потвърди, че от началото на кризата с К19 стриктно е спазвал всички здравни мерки и не е възниквал проблем.


Радев, който е бивш военен пилот заяви, че е в чудесна физическа форма, няма симптоми на заболяване. "На моите доброжелатели пожелавам същото", допълни президентът пред журналисти след кацането си в София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 22.10.2020 11:36

    Мутpата си е свикнал само с мутpенски номеpа, това си може

  • 001 Anonimen 22.10.2020 09:20

    Mnogo gaden tikvenski nomer

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец