Свързани новини

21.10.2020 09:59

Не разбрах как член на кабинета е лишил Радев от вечеря в Естония: Дончев

Видян 2284 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Не можах да разбера как някой член на правителството е лишил президента Румен Радев от една вечеря в Естония и изобщо в тази интрига, ако всичко това е интрига, какво участие имаме ние". Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в студиото на „Здравей, България".


„Всичко е въпрос на лична отговорност. Никой не е имунизиран от контрола на държавен орган. Аз също. Предполагам, че Радев е бил предупреден. Всеки съвестен гражданин би следвало да се съобрази с препоръката", допълни още той.


По думите му няма как държавен орган, който да следи всяко едно лице. „Няма как, ако под карантина са хиляди, до всеки да има полицай или служител на РЗИ. За каквито и мерки да говорим, на първо място е личната отговорност. Трябва да се мисли за близките, за приятелите. Това е същият механизъм, когато някой си хвърля фаса и след това се оплаква, че му е мръсно", каза още Дончев.


И допълни: „Не съм в течение на детайлите, но мисля, че държавниците освен всичко друго, което правят, трябва да дават и пример”.


Дончев коментира и парите, които ще получим от Европа. "На първо място имаме традиционен пакет по финансиране по кохезионната политика и селското стопанство. България вече натрупа опит, към края на втория си програмен период сме. Имаме 9 милиарда евро за кохезионната политика, 2 милиарда по програма за развитие на селските райони за периода до 2027 година. До края на октомври трябва да сме готови с финалната версия на оперативните програми", каза Дончев.


По думите му успоредно с това има и два нови големи инструмента. „Това са Фонд за справедлив преход, който е


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 22.10.2020 09:26

    Bezpolezen/vreden/,dobre platen dardorko...

  • 001 Anonimen 21.10.2020 17:07

    Провалите при управляващите, са по редовни от градските автобуси.Борисов има ли заплетен случай в действията на служителите си,изпраща Томи габровски,а той от своя страна,като еквилибрист "танцува" по изреченията,използва в пълен размер демагогията в политическото говорене и на края,който разбрал,разбрал.Иначе,българите са наясно,че дните на кохортата са преброени.

RSS

Най-нови

Карлос Контрера

Римска оргия в СОС: Карлос Контрера

В Столичния общински съвет се разиграва ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви