Свързани новини

20.10.2020 20:10

Моите доброжелатели в България зад гърба ми направиха активно мероприятие: Радев

Видян 3017 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Като пример за “активно мероприятие“ от българска страна окачестви случилото се днес в Естония президентът Румен Радев.


След като кацна в София заедно с делегацията си и журналистите, които отразяваха визитата му, Румен Радев показа теста си, който е отрицателен за коронавирус.



“Искам да благодаря на моите доброжелатели в България, които дълбоко загрижени за моето здраве, за здравето на моите колеги президенти, за моите международни изяви – побързаха зад гърба ми да представят пред естонската страна своята версия за контакт с Covid-19. За мен това е пример за активно мероприятие. И противно на спекулациите нито аз, нито моята делегация, нито вие – знаете най-добре - сте били поставени под карантина в Естония. От началото на кризата с Covid-19 аз съм в непрекъснат контакт с хиляди хора, навсякъде по страната, но стриктно спазвам всички здравни мерки и не съм имал проблем, нямам такъв и сега", посочи Румен Радев.


Президентът допълни в заключение: "В рамките на по-малко от седмица имам 2 теста - във вторник за Гърция, и вчера - за да са спокойни моите домакини в Естония. И двата теста са ми отрицателни, заяви Радев и показа пред медиите теста от Естония. Намирам се в чудесна физическа форма, без никакви симптоми. На моите доброжелатели пожелавам същото".



Тази сутрин стана ясно, че президентът отменя официалната си визита в Естония, като от прессекретариата уточниха, че причина за това е усложнената обстановка от коронавирус и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от програмата на Радев.




Но няколко часа по-късно естонският президент публикува информация в социалните мрежи, в която се твърди, че срещите на Радев били отменени, защото българският президент е контактен с лице с положителен тест за коронавирус.




От президентството опровергаха тази информация и заявиха, че Радев не е имал контакт с лице с положителен тест за Covid-19. Също така, че е бил тестван още, след като е пристигнал в Талин и не отговаря на истина информацията, че българската делегация е била поставена под карантина.


 Виж видео ТУК!



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.10.2020 00:35

    Доста се откроява ролята на Каракачанов в активното мероприятие...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева