Свързани новини

20.10.2020 17:40

Карат ни да се ваксинираме, но ваксини няма

Видян 3364 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      От седмици по медиите се съобщава, че противогрипните ваксин и вече са у нас и ще бъдат разпределени в аптечната мрежа, но реално те все още не са достъпни. За този проблем се алармира от началото на месеца. Ситуацията, при която звучат масови призиви за ваксинация, но препарати няма се повтаря всяка година още от времето на Борисов 1.
В момента от държавата се предоставят 70 000 ваксини за общо 7 млн. българи, при това срещу заплащане. Но дори и те няма да са достъпни за всеки, когато бъдат разпределени в бъдеще неизвестно. Единствените, за които се очаква да има безплатни препарати са хората над 65 г. със сериозни заболявания, които трябва да отидат в болниците, за да си ги получат. Мнозинството от тях обаче избягват това, тъй като от медиите знаят, че болниците са мястото, където се заразяват над 50% от случаите и има увеличен риск да бъдат инфектирани, при положение, че над 90% от леталните случаи с К19 са на хора в пенсионна възраст.
 „Стотици хиляди противогрипни ваксини са необходими на България, а няма кой да изпълни такава поръчка”, призна пред BG ON AIR шефът на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов. Той заяви, че в сряда се очаква те вече да бъдат по аптеките. По думите му: "няма смисъл от струпване пред тях, защото количеството на получените ваксини ще бъде крайно недостатъчно".
"Хората и да искат, няма какво да купят. Препаратите са в България в момента, но още не са в аптеките. Ваксините са много по-малко, отколкото очаквахме”, каза той. „Има аптеки, които ще получат по 5-10 ваксини. Има записали се по 200-300 души в аптека, а ще дойдат 5-10-15 ваксини. Голяма част от ваксините са отделени за лечебните заведения. Може би има и друга част, които са отделени за GP-тата", заяви Костов.
Очаквахме да получим поне колкото м. г., а реално ще получим десетки пъти по-малко. Обяснението е,


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 и по-добре 20.10.2020 18:05

    публиката така и не разбра, че високата смъртност в Италия и Испания е при ваксинираните от грип, в болниците наблюдаваме последиците от тези отрови при възрастни и при деца - деменции, автоимунни заболявания, алергии, проблеми с умственото развитие на децата, КОЙ реве за ваксини - май търговците и заблудени възрастни.Добре, че само 2.4 % се ваксинират против грип.Три месеца след ваксинирането имунната система е блокирана.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион