Свързани новини

20.10.2020 14:56

Изпуснахме новия План Маршал с евромилиардите, алармира и Радан

Видян 6532 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Освен 19 минути, единственият, който алармира за фаталното закъснение на българското правителство по новия План Маршал – европейските спасителни фондове, е десният евродепутат Радан Кънев от ЕНП/ДБ.


Напомняме, че трябваше до 15 октомври да бъдем готови с проекти за повече от определените ни 12-16 млрд.евро. Италия представи още преди 1 октомври планове за 660 млрд. при определени за нея 209 млрд.евро.
Както обясни правителството там, което нашето явно още не е разбрало, такава възможност за модернизация и рестарт на икономиката се открива веднъж на повече от 50 години. Последният път е бил след Втората световна война, като именно благодарение на Маршал Западна Европа става такава, каквато я познаваме – благополучна и социална. В резултата на него стават възможни икономическото чудо в Германия и в Италия.  
„На 15 октомври българското правителство трябваше да бъде готово с предварителния проект за Национален план за възстановяване и модернизация на икономиката. Започва периодът на преговори с ЕК по тези планове, а ние дори не сме провели вътрешен политически дебат.
Важно е да се знае, че парите от ЕС не са гарантирани - Националният план трябва да отговаря на критериите на ЕС за Зелената сделка и икономическа трансформация.
Но по-важно е, че целите на Националния план са неизпълними само с бюджетни пари. Нужни са


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 20.10.2020 17:49

    Доколко сме затънали се вижда и от една съпоставка, допълни Василев. Живков остави дълг от 10 милиарда долара или 8 милиарда евро. Тогава имахме държавна индустрия, оценявана за над 150 милиарда долара, бяхме 9 милиона народ и нямаше педя земя, която да е чужда собственост. Имахме 120 000 армия, страхотно разузнаване, океански флотилии, бяхме космическа държава, изнасяхме храни, електроника и оръжия за милиарди. Сега имаме 5 пъти повече дълг и 10 пъти по-малко възможности да го изплащаме. Държавната собственост е сведена до минимум, свихме се до 7 милиона, от които между 1 и 2 милиона емигрираха. За 30 години загубихме 20 на сто от населението и 40 на сто от трудовия потенциал на страната.Не можем да се изхраним и внасяме огромна част от потребностите си, които плащаме с парите, които вземаме на заем. …

  • 003 Пусть Всегда Будет Правда 20.10.2020 16:11

    Благодарение на плана Маршал Западна Европа става такава, каквато я познаваме – благополучна и социална???!!! Този план гласеше: Тези страни които сключат договор за предоставяне на златните си запаси на Сатанинските Античовешки Щати могат да получат помощ от съответното количество зелена шума срещу кюлчета от злато !!! Така в резултат на тази „мярка“ става възможно икономическото чудо в Германия и в Италия, които и до днес не могат да разполагат със златните си запаси !!!

  • 002 Anonimen 20.10.2020 15:22

    И какво като алармирате?Допуснете,че нашите мафиоти вече са се договорили със западноевропейските си покровители и ще си получат своето.Какво им пука за някакъв си там народ?!

  • 001 Anonimen 20.10.2020 15:12

    Мутрата е неговата шайка могат само да рушат и грабят, те не са компетентни и грамотни за такъв план за възстановяване и модернизация

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне