Свързани новини

20.10.2020 14:28

Франция затваря джамията в Пантен след убийството на учителя по история

Видян 2260 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен поиска да бъде затворена джамията в град Пантен (предградие на Париж), разпространила във Фейсбук видео с критики към учителя по история Самюел Пати, който беше убит в петък, предаде Медиапул.


"Поисках от префекта (на департамент) Сен Сен Дени да затвори джамията в Пантен", отбеляза министърът пред телевизионния канал ТФ1. По думите му префектът ще подпише съответното разпореждане веднага. Преди това стана ясно, че джамията в този град е разпространила на страницата си във Фейсбук видео с баща на ученичка в лицея, в който работел убитият. В него мъжът критикува действията на преподавателя.


В събота самият ислямски проповедник в джамията беше поставен под стража. Общо в хода на разследването към момента са задържани 15 души. 


В петък в парижко предградие 18-годишен чеченец, роден в Москва и получил бежански статут във Франция, нападна 47-годишен учител по история близо до училището, в което преподавал и който при дискусия за свободата на словото показал в клас карикатура на пророка Мохамед. Нападателят обезглави учителя, заплаши дошли на място полицаи, но беше застрелян. Разследването е възложено на френската антитерористична прокуратура, а президентът Еманюел Макрон нарече станалото терористичен акт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!