Свързани новини

20.10.2020 17:12

4 пишат българите на почивката си у нас

Видян 1799 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   
Въпреки очевидните трудности, повече българи са почивали у нас през летния сезон на фона на плановете, които бяха декларирани в началото му, съобщава travelnews.bg. Това се потвърждава и от официалните данни, според които 71% от нощувките у нас са от родните туристи. „Добра е ролята в това отношение на туристическата реклама на страната, която Министерството на туризма успя да реализира в съкратени срокове в хода на изненадалата ни пандемия. Обществото очаква и още в тази посока. Оценките за летния туризъм в България са по-скоро добри, макар очакванията да са по-високи, а конкуренцията на чужди дестинации да прави българите по-взискателни”, коментира специализираният сайт.
Това показва и изследване на Галъп интернешънъл, проведено сред 1000 българи по телефона, като равносметка на летния туристически сезон. Половината от запитаните са виждали туристическа реклама на България в последните няколко месеца, а другата половина не са.
77,7% приемат, че рекламата на България трябва да се увеличава. Само 19,1% са скептични към повишаването й като механизъм за стимулиране на вътрешния туризъм.
Вероятно и с увеличаването на туристическата реклама на наши дестинации в хода на туристическия сезон може да се обясни и по-големият дял почивали у нас в сравнение с отчетените в началото на сезона планове. Роля вероятно играят и ограниченията, въвеждани и в средата на лятото по отношение на почивките на Бяло море, както впрочем и почти навсякъде другаде в чужбина.
Например, през май 11,6% са планирали почивка на море у нас, а през октомври разбираме, че двойно повече - 22,2% (над 1.2 млн. души) са реализирали подобни почивка. 4,3% са планирали да отдъхват на планина у нас, но почти два пъти повече - 8,4% са я реализирали на практика.
Обратно, 5,1% през май планираха море в чужбина, но само 2,7% (над 150 хиляди души) са го реализирали. Това е намаление от повече от половин милион в сравнение с нормална година.
Последното явно се дължи на ограниченията.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви