Свързани новини

20.10.2020 09:27

Неприличие!?

Видян 3771 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Автор: Антоний Тодоров     


 


През последните дни и седмици непрекъснато научаваме, какво е неприличие.
Неприличие било „да се хули България“ с резолюцията на Европейския парламент. Неприличие било автори на резолюцията да са български евродепутати като Елена Йончева и Радан Кънев. Неприличие било да се прави тайна коалиция по този начин между БСП и ДСБ.
Неприличие било да се подкрепя резолюция, която призовавала да се ратифицира Истанбулската конвенция за насилието над жени, след като българският Конституционен съд я е отхвърлил като противоконституционна. Неприличие било това да прави евродепутат-социалист, след като собствената му партия вече била взела решение.
Неприличие било да се хвърлят яйца по политици, публични личности и офиси. Неприличие било да се блокират кръстовища, да се пречи на мирните граждани, да се вдига шум със скандирания за „оставка“. Неприличие било да се искат предсрочни избори, защото имало редовни.
Неприличие било президентът да иска оставките на премиера и главния прокурор, след като той трябвало да бъде „обединител на нацията“. Неприличие било той да получава някаква подкрепа от „десни“ граждани, когато той е бил кандидатура на БСП. Неприлично било по същата логика на едно място да протестират Христо Иванов, Мая Манолова или хората на Слави Трифонов, заедно с хора на „Демократична България“, или пък някакви там социалисти.
Неприличие било да се критикува правителството, а да се използва софийското метро, построено от него. Неприличие било да се използват реплики, изказани пред партийна аудитория, а не официални речи, изречени в Народното събрание. Както било неприличие да се „крадат папки“ с предварително подготвени речи в Народното събрание.
Неприличие било да се иска оставката на главния прокурор заради избирателните акции на прокуратурата. Неприличие било и да се критикува полицията, че употребявала неприемливо насилие, например в тъмното под колоните на Министерски съвет.
Неприличие било публикуването на книга-наръчник за сексуално възпитание, защото „подбуждала към ранен полов живот“, някои илюстрации били „порнография“. Неприличие било да се учат децата и младежите на сексуална култура, защото трябвало да бъдат възпитавани в „християнски ценности и морал“.
Колко много неприличие се оказало че има в иначе толкова приличната ни Родина!
Прилично било да си затваряш очите за крещящата корупция в Родината ти и да се обявяваш за патриот. Защото било прилично да не признаваш „пред чужденците“, че си оставил мафията да се разпорежда в държавата ти. При това безнаказано и нагло.
Прилично било да приемаш безропотно решението на Конституционния съд за една конвенция, за която само преди няколко години си водил упорита кампания за бързото й ратифициране. Прилично било и да отлъчиш евродепутат в най-острата фаза на усилието да се разгледа и приеме резолюция, остро критикуваща правителство, чиято оставка искаш.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще