Свързани новини

19.10.2020 15:27

140 нападения срещу станции на 5G мрежи в ЕС

Видян 1382 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За шест месеца в ЕС са извършени 140 нападения на базови станции за мобилна комуникация, съобщава информационният портал „Евроактив”. Причината е разпространеното мнение, че 5G мрежата има връзка с пандемията от коронавирус. Повечето от престъпните деяния са били извършени във Великобритания и Холандия.


Ето защо 15 държави членки са настояли Брюксел да предприеме конкретни мерки за борба с дезинформацията. Писмото е подписано от Австрия, България, Гърция, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Португалия, Словакия, Финландия, Хърватия, Чехия, Швеция и Естония. Те настояват заместник-председателите на ЕК Мартрете Вестагер и Вера Йоурова, както и еврокомисарят по вътрешен пазар Тиери Бретон да предприемат активни действия за борба срещу конспиративните теории.


„Бихме искали да подчертаем, че актовете на вандализъм срещу телекомуникационната инфраструктура и ескалиращата дезинформация срещу електромагнитните полета (ЕМП) и 5G представляват не само заплаха за икономиката на засегнатите страни членки, но и пречат на способността на Европейския съюз да изпълни амбициозните си цели”, се казва в писмото, предаде Нова тв.


В редовните си отчети за борба с лъжливата информация ЕК постоянно напомня за многобройните материали в социалните мрежи, които тиражират твърдението, че пандемията от коронавирус и разпространението на 5G технологиите са свързани с плановете на някакво световно правителство в сянка, корпорации и тайни общества да чипират населението на Земята или да го променят и подчинят по някакъв друг начин.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.10.2020 23:02

    защо скрихте наградените доктори, имат голям принос за безплатните лекарствени проучвания и превръщането на бедните българи в опитни свинчета

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!