Свързани новини

19.10.2020 09:44

Няма да вдигат данъците в София догодина, актуализират бюджет 2020 заради транспорта и К19

Видян 2187 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Няма да има увеличение на данъците в София и през следващата 2021 година. Това е традиция от встъпването на актуалния кмет Фандъкова, от което след три седмици ще навършат 11 години. Зам.-кметът по финансите на София Дончо Барбалов заяви в студиото на Денят започва по БНТ, че въпреки спада на приходите за тази година в последните месеци, заради пандемията от коронавирус и намаляването на стопанската и строителната активност, до края на годината се очаква те да се достигнат нивата от миналата 2019 г., които са около 700 милиона лева. В това число влизат данъците и таксите, дължими на общината и заплащани от гражданите и фирмите.


В Столичния общински съвет е внесен проект за нова актуализация на бюджета на София за 2020 година. Напомняме, че напролет той вече претърпя една „малка”, за да бъдат поети нововъзникналите разходи по коронавируса, загубите на транспорта от карантинирането и затварянето на града, както и спадащите приходи от данъци и такси. Още тогава беше анонсирана втора актуализация наесен. В новия проект се предвижда допълнително финансиране на градския транспорт, който претърпя големи загуби вследствие на пандемията с COVID-19 и не може все още да ги възстанови. В капиталовата програма се включва и изграждане на още три детски градини, освен осемте обекта, по които вече се работи. Това стана възможно благодарение на отпуснатите от държавата средства за образователна инфраструктура. Още по темата за новите детски градини очаквайте утре.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Здравко Стоянов 19.10.2020 12:49

    Поне веднъж отговорете, защо след като очевидно критикувате правителството, си затваряте очите за това, че Фандъкова е зам.председател на ГЕРБ и постоянно пишете за нея само положителни неща? Нима не ви е ясно, че тя е НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ ОТ СТАТУКВОТО?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион