Свързани новини

18.10.2020 08:10

Мафията управлява България: Евродепутатка

Видян 8114 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Промяната определено е близо. И хората на протеста я направиха възможна! В това говорене няма нищо лично – нито срещу Иван Гешев, нито срещу Бойко Борисов, нито срещу когото и да било. Думите ми са отражение на проблемите , които хората на България са ми споделяли. Дали имам списък със сто имена на вампири? Нямам такъв. Но българите знаят кои са хората, затова са навън на протест. И затова пълната промяна изглежда необходима. Смятам, че хората на улицата искат точно това – да започнат на чисто след честни избори.

Това споделя евродепутатът Клеър Дейли в интервю на Георги Налбантов за предаването „ЕвроДикоФ“ по телевизия Евроком. Дейли стана популярна в България с острите си критики към главния прокурор Иван Гешев и управляващите в страната ни. Тази вечер тя ще вземе участие в протестите в столицата. Ето какво още казва тя в  интервюто, което публикуваме с малки съкращения:

Виждам, че реагирате с особена емпатия към българските проблеми – обществено-политически и юридически. Разкажете ми откъде тръгва този Ваш интерес към България?

В България съм идвала преди много години на почивка и знаех малко за страната ви. Но когато бях избрана за депутат в Европейския парламент  с мен се свързаха ирландски граждани, които са закупили апартаменти в България. Те  ме помолиха за съдействие за проблемите, които имаха с инвеститора на този проект, със съдебните дела в страната ви. Тогава започнах да проучвам въпроса и начините да им бъда полезна. Започнах също да повдигам въпроса в Еропарламента. Тогава с мен започнаха да се свързват различни български граждани.

Но мисля, че истински интересът ми беше провокиран, когато миналата година Иван Гешев беше поканен на заседание на Европарламента от българския депутат Емил Радев. Предполагам, че Радев е прекрасен заместник-председател на Комисията ЛИБЕ * (Европейската комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи – б.р.)  в Парламента, но аз, въпреки че съм член на тази комисия, никога не го бях виждала. Срещата беше посветена на темата „корупция“.

Тогава започнах да получавам имейли от хора в България, които ми споделиха, че се извършва злоупотреба с Европарламента. Че посрещаме човек, който е изключително противоречива личност в България. Започнах да


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.10.2020 07:57

    Явно управляващите си знаят, че са мафия и не се притесняват от непрекъснатото им напомняне за това

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи