01/03

Свързани новини

16.10.2020 20:00

ЕП подкрепи правото на българския народ да протестира в защита на законността: Евродепутатът Пол Танг

Видян 3031 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Евродепутатът от Нидерландия Пол Танг се обърна към хилядите събрали се, въпреки лошото време, на площада на ВНВ 5 с думите, че корупцията им пречи да живеят в свобода и с истината и да следват идеалите, които са споделяли със семействата си. Ако ни пречат - да се махат, призова той, предаде Дневник.

Танг, който е член на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, напомни, че преди дни Европейският парламент подкрепи правото на българския народ да протестира в защита на законността и правовата държава и добави, че евродепутатите на свой ред помагат за това еврофондовете да не отиват в джобовете на корумпираните политици и олигарсите.

Той отбеляза и ролята на някои медии, които "вместо да се вслушат в гласа на хората, следват властта и предпочитат версията на олигарсите и корумпираните.



Чрез видеовръзка взе думата румънският евродепутат Рамона Стругариу (групата "Обнови Европа" в ЕП), която се присъедини към настояванията на хората "политиците да се грижат за хората , а не за собствените си джобове". "Най-силните във вашата държава сте вие и всеки един от вас решава нейното бъдеще", каза тя. На Румъния и трябваха поне 2 г., за да променим нещо, и въпреки това успяхме, каза Стругариу, а думите й бяха посрещнати с бурни възгласи одобрение.

Тя призова българските граждани да гласуват непременно и да защитават свободните си медии, защото само така могат да имат истински демократична държава.

"Ако няма подходящи политически партии - създайте ги, ако няма лидери - изберете от хората на площада", каза Стругариу и подчерта, че вярва в силата и честността на протестиращите.


Снимка: Георги Кожухаров, Дневник


 



 


 


 


 


 






 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Българска свободна телевизия 16.10.2020 21:02

    На живо: https://live.bstv.bg/ Българска свободна телевизия

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион