Свързани новини

16.10.2020 13:07

България с най-висок риск от бедност или социално изключване в ЕС: Евростат

Видян 3973 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Миналата година 21,1 процента от населението на ЕС или 92,4 милиона души са били застрашени от бедност или социално изключване спрямо 21,6 на сто през 2018 година, информира днес на сайта си Евростат, предаде БНР.


На този фон България е била страната с най-голям дял от населението в риск от бедност и социално изключване - 32,5 на сто, следвана от Румъния (31,2 процента), Гърция (30 на сто), Италия и Латвия (по 27,3 на сто, данните за Италия са за 2018-а), Литва (26,3 на сто) и Испания (25,3 на сто).


Най-малък е бил делът в Чехия (12,5 процента), Словения (14,4 процента), Финландия (15,6 процента), Дания (16,3 процента), Словакия (16,4 процента), Нидерландия (16,5 процента) и Австрия (16,9 процента).


Да бъдеш в риск от бедност или социално изключване означава да отговаряш на поне едно от следващите три условия: в риск от бедност след социални трансфери (бедност на доходите), в сериозни материални лишения или да живееш в домакинство с много ниска интензивност на труда.


През 2019 година всеки шести човек в ЕС (16,5 процента от населението) е бил в риск от бедност заради ниски доходи спрямо 16,8 процента през 2018 година. Този показател описва дела на хората, които живеят в домакинство, чийто разполагаем доход е под националния праг за риск от бедност.


Румъния е с най-голям дял от населението в риск от бедност поради ниски доходи - 23,8 процента. Следват Латвия (22,9 процента) и България (22,6 процента). Този показател е най-нисък в Чехия (10,1 процента), Финландия (11,6 процента) и Словакия (11,9 процента).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 16.10.2020 15:37

    Авторитетни полски медии,ни "хвърлиха" в новия трети свят на планетата.България е най бедната държава в Европа!Премиерът олигарх спи до пълно чекмедже с милиони евро,кюлчета злато върху чекмеджето,пистолет,боен разбира се!Назначи си милиционер за гл. прокурор,който гарантира спокойния му сън след някои креватни изпълнения.Живот!Дали Ауг. Пиночет е управлявал държавата си по този начин,само неговия биограф би ни казал.Меркел,тази немска фуста крепи нашият "канцлер"!Тук стотици хиляда на площада по вече от сто дни му искат оставката,но лелята казва:Боко,споко!Докато съм аз на този пост в Германия,теб и твоя прокурор,никой няма да ви пипа.Българите живеели бедно и мизерно.Аз от вас такова нещо не съм чувала.Напротив!

  • 001 Anonimen 16.10.2020 13:31

    При такива безскрупулни крадци 10 г няма как да е. И това при положение, че и данните подавани от бълг.институции са твърде съмнителни и манипулирани

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,