Свързани новини

16.10.2020 09:37

Екоактивисти с подписка в МС за спиране на строежите по Южното Черноморие

Видян 1472 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гражданите, които инициираха през август петиция срещу строежите в Природен парк "Странджа", внесоха в Министерския съвет събраните 5413 подписа, предаде Дневник. Основното искане е спирането на строежите на 300 метра от морския бряг, както и на цялата територия на природния парк до приемане на план за управлението му и ОУП на община Царево, които изрично да забранят строителство.

Още през пролетта над 1100 души подадоха официални становища срещу проект за устройствен план, разрешаващ застрояването на община Царево. След като гражданските инициативи "Зелени закони" и екокоалицията "За да остане природа в България" подкрепиха подписката с официално писмо през септември, месец по-късно отговор няма от нито една от институциите адресати - Народно събрание, Министерство на околната среда и водите, Министерство на земеделието, храните и горите, Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Община Царево.


Писмото им предлагаше конкретни 9 мерки за законосъобразна защита на последните незастроени места по Южното Черноморие Заради липсата на отговор досега инициаторът на гражданската петиция Марта Георгиева днес внесе подписите с искане премиерът Бойко Борисов да упражни контрол върху ресорните министерства и да изиска проверка на нарушенията на кмета на Царево.

"До настоящия момент няма реакция от компетентните институции въпреки безспорните сигнали от организации и граждани за незаконността на строителството - липсата на ОУП на община Царево, липсата на ОВОС и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате