Свързани новини

15.10.2020 15:32

Келнер: €19 млрд.лични, €49 млрд. фирмени – пъти повече от всички бг олигарси, взети заедно, и лош спомен от премиера

Видян 7457 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

          Когато годишният отчет на частна фирма, оценявана на 49 млрд.евро, започва по този начин, веднага се разбира, че не я управлява „назначен капиталист”, а човек, който е изработил своите 19 млрд.евро:
„Понякога се питам: Защо работя толкова много? Защо не си почивам повече? Честно казано, най-вече, защото все още обичам това, което правя. Обичам да мисля и да си изяснявам как да го подобря,
как да правя нещата по различен начин. И ми е тръпка да се уча и да успявам. Знам, че винаги има повече от един път до целта и ми носи удовлетворение да открия най-добрия начин да продължавам напред."
Това пише Петр Келнер, най-богатият чех, който от 2018г. е собственик на Telenor в България, а от вторник и БТВ Медиа Груп, цитиран от Дневник на база  отчета за 2019 г. на неговата PPF Group. Встъпителните му думи в последния доклад от 200 страници, изпълнени с таблици и числа отново се разглеждат като поредния му манифест и почти винаги им се придава политически смисъл. Защото е определян от мнозина и като най-влиятелния човек в Чехия. А със закупуването на верига телекоми и от 13-и октомври 2020 г. – на верига най-гледани телевизии в региона – и в цяла Източна Европа.
Регистрираната под нидерландската корона PPF Group (той е мажоритарен собственик в нея) управлява активи в цял свят за почти 49 млрд. евро (според очтета) - сума, несравнимо по-голяма от възможностите на който и да е български бизнесмен или олигарх. В световната класация на Форбс лично той е под номер 68 в момента и според изчисляването в реално време на личното му благосъстояние разполага с над 18.5 млрд. долара, закръгляме до любимото си число 19.
„Защо Келнер отново се захваща с медии, след като преди 16 години излезе с печалба от тях в Чехия след само 2 години престой, а основният му бизнес днес е в потребителско кредитиране, финанси, имоти и (доскоро) енергетика ? Означава ли това, че има основание в медийните публикации от лятото (компанията ги отхвърля), че PPF може да продаде Telenor в България и Унгария и медийната група е важно допълнение ? Или пък в още по-дълбоките спекулации още преди придобиването на БиТиВи, че ще я продаде на други - чуждестранни или местни - играчи?
В момента на медийния пазар в България, прогнозата е, че Келнер няма да продава медийната група или поне такава сделка няма да бъде скоро. Решенията му за мениджмънта на телевизията и развитието на програмата може би ще дадат първоначален ориентир за бъдещите му планове. Каква ще е търговската политика, ще има ли изглеждащата логична синергия с Теленор са сред другите въпроси. Но с особена тежест е този - ще получи ли влияние властта върху редакционната политика на медийната група
(каквото в момента има в другите два национални ефирни канала) или ще остане един по-свободен телевизионен глас. Тази власт веднъж вече попречи на Келнер за придобиването на Нова броудкастинг груп в полза на братя Домусчиеви”.
     Допълваме важно инфо от Прага, според което премиерът Бойко Борисов не е се е



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.