Свързани новини

15.10.2020 16:50

Без виновни за смъртта на 19 - годишния Христо

Видян 2923 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Не са отразени никакви нарушения в лечението на починалия 19-годишен Христо Денев от Велико Търново, сочи медицинския одит на Изпълнителната агенция Медицински надзор, оглавявана от проф. Владимир Пилософ. Припомняме, че това лято абитуриентът постъпи на лечение с положителен тест за Covid-19. Според доклада оневинил медиците, той е имал влошени чернодробни показатели, затлъстяване и ниски тромбоцити, което в крайна сметка е оказало причината за смъртта му. Този извод обаче противоречи на съдебно-медицинската експертиза след аутопсията на Христо, която ясно казва, че не са открити никакви други съпътстващи заболявания или проблеми, освен пораженията от вируса.



Проверката по случая продължи повече от два месеца и беше поискана от ръководството на МОБАЛ Д-р Стефан Черкезов, след като момчето почина, а бащата обвини лекарите, че са объркали лечението и това е довело до смъртта му. Той обяви, че синът му се оказа  жертва на експериментално лечение. Освен в серия от грешки от страна на болницата, той обвини здравното заведение и в жестоко отношение и мизерни условия.
"Не ни казваха дори наименованията на антибиотиците, на терапията. Беше ни казано, че ние не разбираме от медицински термини и това не ни касае", обясни бащата на загиналото момче.

"Оказа се, че му е прилагано едно лекарство Роактемра, което на запад е известно


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 16.10.2020 23:20

    Гарван гарвана око не вади!

  • 001 Anonimen 15.10.2020 22:24

    тези препарати са вредни и опасни, но чуждите фирми бутат комисионни на шефчета и те ги обявяват за полезни, а провинциалните доктори вярват, че им дават качествени лекарства от София; вредни са колкото противогрипните ваксини

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат