Свързани новини

15.10.2020 13:32

Караянчева отърва оставката

Видян 2201 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Мнозинството отхвърли искането на опозицията за оставката на шефа на НС Цвета Караянчева. Тя запази поста си, благодарение на 126 гласа, които и бяха осигурени от управляващата коалиция ГЕРБ-ОП, Воля и част от независимите. За отстраняването и гласуваха БСП и ДПС. След гласуването съпартиецът на Цвета - Евгени Будинов, тържествено и връчи букет цветя, а през това време червените скандираха: "Оставка".
Припомняме, че БСП и ДПС поискаха оставката с аргументите, че тя не изпълнява задълженията си като председател, не познава Конституцията, уронва престижа на НС. „От ГЕРБ изразиха съгласие с нашите мотиви”, заяви ден по-рано лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.
„Мотивите за оставката ми са от девет кладенеца вода, а доверието на кърджалийци ще го измерим на изборите след 6 месеца”, обяви самата Караянчева, която взе думата на финала на споровете за нейното отстраняване. "Не съм безгрешна и никога не съм твърдяла това", заяви чувствено тя. „Моята чест не е функция на вашата оценка”, подчерта тя по адрес на опозицията.  
Относно записите на премиера Бойко Борисов със станалото пословично определение за нея, Караянчева изрази съмнение в автентичността им, въпреки, че по-рано ги припозна за истина. 2 US експертизи доказаха, че са оригинални.



Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ще ви се струва, че нищо не е както трябва

Ще ви се струва, че нищо не е както трябва. На това