Свързани новини

15.10.2020 11:34

Започва делото за клевета на Манолова срещу Борисов

Видян 1639 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В 14:00 ч. днес в Софийския районен съд е първото заседание по делото за клевета, заведено от Мая Манолова срещу Борисов.


Припомняме, че Манолова заведе дело срещу Борисов за клевета по повод на твърденията му, че във Волуяк, по време на кандидат-кметската кампания за София, тя се е срещала с роми, за да прави „уйдурма за купуване на гласове“.


В същото време обаче ставаше въпрос за среща на Мая Манолова с жители на Волуяк по повод неизградена канализация, липса на транспорт и лошо водоснабдяване.


На 7 ноември 2019 г. Манолова заведе дело срещу Борисов за 15 000 лв. за неимуществени вреди от неистински и опозоряващи твърдения.


Насрочването на делото на Манолова срещу Борисов отне една година.


Като ответна реакция Борисов е завел иск срещу Манолова на 3 юли 2020 г. по повод интервю на Манолова пред бТВ, в което тя казва, че "човекът, който пусна, извинявайте допусна, братя Галеви да се укрият от правосъдието и да напуснат страната, в национален ефир призна, че са фактор в кметските избори в София."


В исковата си молба Борисов е вписал, че "започва да има и проблеми със съня, изпитвал е смущения, напрежение, гняв и неудобство от свързването на името му с обидните и клеветнически изявления на ответника по негов адрес."


Изпитвал е също "стрес; подтиснал се и се разстроил от незаконосъобразната намеса на ответника в личната му сфера и публичното засягане на неговия личностен и професионален авторитет и добро име."


Случайното разпределение на делото на Борисов срещу Манолова обаче е извършено след изтичането на срока по правилата на съда - вместо до края на деня на 3 юли, когато е заведена исковата молба или на следващия работен ден - 6 юли, делото е разпределено на съдия едва на 7 юли 2020 г.


И двата иска са на стойност по 15 хил. лв.


***



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец