Свързани новини

15.10.2020 10:16

Заради авторитета на НС - Караянчева да подаде оставка: Нинова

Видян 2390 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Както вчера обявихме, внасяме искане за оставката на г-жа Караянчева – тя не познава Конституцията,  законите на Република България и Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Още с първата си реч пред Народното събрание г-жа Караянчева даде доказателства за това с изказването си, че народните представители тук са  представители само на регионите, от които са избрани. Както знаем, по силата на Конституцията всеки избран народен представител представлява целия български народ.
Втората причина, поради която искаме оставката е нарушаване на принципа на разделение на властите и контрол на законодателната над изпълнителната власт. От 1 година министър-председателят не е идвал в парламента на парламентарен контрол. Последното му участие беше през ноември 2019г. Въпреки многократните ни искания за изслушване на министър-председателя, г-жа Караянчева винаги намираше начин това да не се случи, обикновено с оправданието, че министър-председателят е зает. А много често в същия ден, в който Народното събрание го е призовало, сме виждали в какво се изразява неговата заетост-обиколки на страната с джипа и раздаване, абсолютно извън правилата на бюджетната процедура, на средства, събрани от всички данъкоплатци с цел партийна, политическа или предизборна агитация.
На следващо място - грубо нарушаване на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, който както казах е закон по решение на  Конституционния съд. От 2017 г. внесени законопроекти от ПГ на "БСП за България" стоят неразгледани и негласувани в зала. При това законопроекти, които са от изключително значение, като например Законът за възрастните хора или за многогодишните спестовни влогове, който засяга голям брой българи, както и многократното ни искане за промени в Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс, които биха допринесли за по-голяма прозрачност и за по-ефективна борба срещу корупцията. Няма да изреждам всички 22 законопроекта, които стоят някъде на трупчета в кабинета на г-жа Караянчева и не се разглеждат от зала. За сметка на това редовно се внасят законопроекти 24 часа преди заседанието на парламента и спешно се гледат в зала. Или защото зад тях стоят


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак