Свързани новини

15.10.2020 10:12

Засилваме денонощния контрол по спазване на Covid мерките: Ангелов

Видян 1603 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

          Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви на пресконференцията на Националния оперативен щаб за Covid-19, че има разколебаване у хората, особено по отношение на дисциплината в спазване на мерките срещу разпространение на коронавируса, предаде БНР.

Ще завишим денонощния контрол, подчерта той. Все още здравната система разполага с достатъчен капацитет. Ако се разгледат фактите по области, възможни са затруднения, предизвикани от неспазване на разписаните мерки - носенето на маски на закрито, проветряване на помещения и спазване на дистанция, каза още здравният министър:

„Още когато започна тази епидемия казахме, че обществото и държавите по света ще спечелим битката с разум, интелект и дисциплина. Колкото повече време минава, виждаме разколебаване у хората, особено по отношение на дисциплината. Числата, които наблюдаваме у нас в последната седмица показват тенденция на покачване на заболелите".

На брифинга на НОЩ министър Костадин Ангелов добави:

„Ако можем да кажем, че има хубава тенденция, бихме могли да кажем, че все още здравната система разполага с достатъчен капацитет с легла на национално ниво.

По области обаче чувстваме затруднения и те се дължат на няколко неща – първо, българите сме разумни хора, но не всички спазваме мерките.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп