Свързани новини

14.10.2020 15:20

Властта увеличи срока управляващите евросредства да имат особени правомощия

Видян 4688 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        


С поправки, вкарани от ГЕРБ в последния момент в Закона за патентите и регистрацията на полезните модели, беше изменен Законът за мерките и действията по време на извънредното положение, който беше в действие в началните два месеца на здравната криза, съобщава Сега.


Промените бяха направени във финалните текстове на преходните и заключителните разпоредби на законопроекта за патентите.  Те засягат конкретна разпоредба от извънредния закон, описваща особените правомощия на органите, които управляват средства от европейските структурни и инвестиционни фондове, по време на извънредното положение.


В текста е записано, че тези органи могат да изменят едностранно договори за безвъзмездна финансова помощ съобразно необходимостта от мерки при криза; отпускат безвъзмездна финансова помощ при опростени правила, включително без публикуване на покана за набиране на предложения; да съкращават срокове при процедури за предоставяне на безвъзмездна помощ и др. Сега управляващите наложиха срокът на тези правомощия да бъде продължен и по време на извънредна епидемична обстановка, в каквато се намираме в момента. Както и 9 месеца след нея.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион