Свързани новини

14.10.2020 09:47

Ще се изследвам за К19, ако имам симптоми: Мангъров след контакт със заразения Георги Любенов

Видян 1918 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ще се изследвам, ако имам симптоми, или ако някой ми нареди да се изследвам“. Това коментира в „Тази сутрин“ по bTV доц. Атанас Мангъров часове, след като водещият от националната телевизия Георги Любенов, съобщи, че е положителен за коронавирус.


Малко преди това Мангъров е бил гост в предаването му, което веднага повдигна въпросите дали и доцентът не е носител на COVID-19 и кога ще се изследва.


„Засега няма да си правя тест, защото още ми е рано. При тези инфекции има инкубационен срок в рамките на 14 дни. Все едно една жена е правила секс преди два дни и сега си направи тест за бременност – той няма да бъде положителен, защото е прекалено рано“, посочи Мангъров. Според него няма смисъл хора без симптоматика да се изследват, защото „това е много добър начин системата да спре и ще влезем в задънена улица“.


По думите му всеки човек в ежедневието си контактува със заразени без да подозира. Мангъров подкрепи решението си да не се тества и с това, че има пациенти, за които трябва да се грижи. Коментира и нарастващия брой заразени от последните дни: „Тази информация не се предатвя правилно – колкото повече тестове се правят, толкова повече тестове се откриват. Истински болните хора с а в интензивните структури. Там те са с един по-малко отколкото вчера“.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.