Свързани новини

14.10.2020 09:26

Репортер на Нова с недопустимо поведение към дете

Видян 4932 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Репортерът на Нова телевизия Румен Бахов си позволи недопустимо поведение спрямо дете по време на репортаж, озаглавен Изхвърчал капак на шахта проби резервоара на камион, излъчен  в предаването Здравей, България на 12 октомври, съобщават от Националната мрежа за децата.

Основната тема на живото включване е пътен инцидент на софийска улица. В средата на разговора с потърпевшия обаче, репортерът се втурва към момче, което се качва в автобус на градския транспорт без предпазна маска, без дори тийнейджърът да е влязъл в автобуса. В последвалия диалог журналистът му прави груба забележка, че е без маска. Младежът обяснява, че е забравил да си вземе и че бърза за училище, но Бахов настоятелно задържа детето и започва публично и изключително унизително порицание пред цяла България. Въпреки молбите на младежа да бъде пуснат, за да не закъснее за училище, въпреки изразеното съжаление и обещание, че това няма да се повтаря, Бахов настоятелно задържа момчето и продължава да го мъмри публично.
Непрофесионално и недопустимо е подобно поведение на журналист спрямо дете. Нарушен е етичният кодекс за отразяване на деца и младежи в медиите и Закона за закрила на детето, погазени са човешки права, отразени в Конвенцията на ООН за правата на детето.
Журналистът  си позволява да снима дете без съгласие на родителите, което вече е незаконно, публично го унизява и уронва достойнството му, което може да има за последствие подигравки, психично неблагополучие и страдание.



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 15.10.2020 18:21

    Руменчо,да не те намерим някъде,без маска,че тогава голям бой те чака,идиот такъв.

  • 001 Anonimen 15.10.2020 09:27

    банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог