Свързани новини

13.10.2020 13:22

Затвор за седем телефонни измамници от Левски

Видян 1036 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Седем телефонни измамници от град Левски получиха ефективни наказания, а един - условно, след като Специализираният наказателен съд одобри споразумението между тях и Спецпрокуратурата, предаде БНР.


Най- тежкото наказание е 3 години и 3 месеца затвор, а най-лекото - 1 година и 1 месец условно.  От прокуратурата уточняват, че осемте осъдени вече са възстановили  изцяло нанесените от тях щети на петима пострадали.


Телефонните измамници от Левски бяха задържани миналия август и обвинени, че са измамили петима възрастни. Те се представяли се за служители на МВР и убеждавали жертвите си да съдействат за задържането на телефонни измамници.


Успели  да вземат от тях 34 хиляди лева. По силата на споразумението сумата ще бъде върната на четирима от пострадалите. Тъй като петият  - възрастна жена, е починала при катастрофа, отнетите от нея пари  ще бъдат върнати на наследниците й.


Осъдените ще платят и над 21 500 лева за разноските по делото.  Решението на Специализирания наказателен съд  подлежи на незабавно изпълнение.


Междувременно от КПКОНПИ съобщиха, че от началото на тази година Антикорупционната комисия е спечелила 14 дела за отнемане на незаконно придобито имущество. 8 от тях  са окончателни, а общата стойност на подлежащото на отнемане имущество е над 5,5 и милиона лева.


Сред лицата, чието имущество е отнето,  има и  разследвани за телефонни измами, трафик на хора, данъчни престъпления, наркоразпространение, лихварство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.