Свързани новини

12.10.2020 17:41

Нямаме база и летци за още 8 Ф16: Новият шеф на ВВС

Видян 2218 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Намерението на българското правителство да закупи още 8 нови самолета Ф-16 трябва да бъде добре обмислено”, заяви пред БНР новият шеф на Военновъздушните сили (ВВС) генерал-майор Димитър Петров, който официално встъпи в длъжност от понеделник. "Позицията на Мечо Пух, колкото повече, толкова повече - при такива сериозни неща като бойната авиация, не винаги дава добър резултат", категоричен е той.


„Подобно предложение води след себе си въпроси за това къде ще бъдат съхранявани допълнителните машини и кой ще лети на тях”, аргументира се генералът.


„Сега започва изграждането на инфраструктурата за вече платените машини. Трябва да се мисли и за обучението на летателния състав, който и в момента не е достатъчен”, заяви командващият ВВС.


"Ако станат самолетите Ф-16, ще трябва да се вземат повече летци - къде ще се обучават. Не можем да ги обучаваме в България, защото към момента ние нямаме подготвен инструкторски състав български", констатира ген. Петров.


Той припомни, че тепърва започва изграждането на инфраструктурата за вече платените машини. Тя ще струва още стотици милиони лева.


        Едва през август МС отпусна първите 100 млн. лв. от предвидените 300 млн.  за инфраструктура на база Граф Игнатиево, където ще дойдат първите 8 самолета Ф-16. За сега изобщо не е коментирано откъде ще дойдат средствата за евентуална нова инфраструктура за бойните машини. За сметка на това премиерът Бойко Борисов обяви постфактум, че България вече е изпратила запитване към фирмата. А по време на срещите си с българския военен министър Красимир Каракачанов от компанията дали заявка за "продължаване на сътрудничеството".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния