Свързани новини

12.10.2020 10:47

Заев атакува Захариева, но хвали Борисов

Видян 3179 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят на С. Македония Зоран Заев атакува вицепремиера Захариева след срещата й с неговия външен министър в София. Тя е посочила изпълнението на Договора за добросъседство като условие за напредъка на С. Македония по пътя ѝ към ЕС. Захариева стана обект на критика от страна на македонския премиер, който иначе похвали българския си колега Бойко Борисов. С остър коментар Заев нападна външния ни министър във връзка с подновените опити за постигане на компромис по спорните въпроси от историята на двете страни.

"Разговорите между министъра на външните работи Буяр Османи и премиера Борисов бяха добри, но разговорите с министър Захариева не толкова”, заяви Заев. „Направеното от нейна страна предложение нито е добросъседско, нито братско, а още по-малко европейско", коментира комшийският премиер след проведените разговори в София. Македонският лидер обаче така и не конкретизира с кои конкретно предложения на външния ни министър. Неговата страна не е съгласна и предупреди, че планираната междуправителствена конференция през декември може да не се състои.  
Припомняме, че Захариева призова Скопие да признае историческите реалности и междудисципнлинарната комисия между двете страни да започне да работи ефективно. „Комисията е историческа, а не политическа”, изтъкна тя.

„Ако България остане с тези искания, то нека подготвим нашите хора, че преговорите с ЕС няма да започнат”, обяви в отговор Заев, цитиран от македонската телевизия Nova.

"Вярвам, че това не е позиция на премиера Борисов – мой приятел и брат”,каза още премиерът на южната ни съседка. „Убеден съм, че има решение на проблемите и определено знам, че аз и Бойко ще намерим решения за тези въпроси”, посочи Заев.  "Убеден съм, че президентите на двете страни, Пендаровски и Радев, ще подкрепят този процес и заедно ще покажем европейски ценности и взаимна подкрепа", добави той.



 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 29.10.2020 11:12

    Този индивид,е най хитрият на Балканите и в Европа.В кампанията си за кмет на родния си град преди години,е наричал българите татари,диваци,нация от най долната категория и още други "хвалебствия" по наш адрес.Днес ние смъкнахме гащите до глезените,застанахме в положение на прав ъгъл,готови да му отворим вратата към Брюксел.Така постъпихме,когато йезуитите,трябваше да станат член на военната организация НАТО!"Братята"македонци плюят по нас,храчат,ние мислим,че вали дъжд.Гърците ги въртяха на шиш,поставяха условията си и постигнаха своето касаещо суверенната им държава!Бугарите са диваци и прости ще каже чичо Зоран и ще пусне завесата!

  • 003 Anonimen 12.10.2020 23:17

    Члeнcтвoтo в EC вeчe нe e "мoркoв" зa мaкeдoнцитe, ocoбeнo cлeд пocлeднитe рaзвития пo прикривaнe нa кoрупциятa и бeззaкoниeтo, кoeтo тe изпитaхa и нa coбcтвeния cи гръб при прoмянaтa нa имeтo и фaлшифицирaнeтo нa избoритe c пoмoщтa нa eврo-кoмиcaри и чинoвници! Caмo ceвeрo-шиптapcкaтa югo-кoмунярcкa oлигaрхия ce нaтиcкa дa влизa в EC, нaдявaйки ce, пo примeрa нa бългaрcкaтa БКП-мутрo-милициoнeрcкa ШAЙКA c ДC-пaтриoтaрcтвaщaтa мaнгo-CГAH, дa крaдe нa шкeмбaк eвeнтуaлнитe eврo-cубcидии! Тaкa чe българската "тoяшкa", щe им нaпрaви дoбрo нa мaкeдoнцитe, кaтo пoeмe изцялo винaтa зa нeвлизaнeтo им e EC! Тoгaвa щe e oтвoрeн пътя зa мaкeдoнcкo-гръцкaтa кoнфeдeрaция МaкEлaдa, към кoятo щe бъдe включeнa и Пиринcкa Мaкeдoния, a мoжe би и Eврo-Рeгиoн "Трaкия" c цeнтър Oдрин, зa кoeтo дeйcтвaт Трaкийcкитe Брaтcтвa в Б-ия! Зa дa ce ocъщecтви дeвизa и цeлтa нa В.М.Р.O. (зaпиcaни в Уcтaвитe й!): "Зa Cвoбoднa, Caмocтoйнa и Oбeдинeнa Мaкeдoния нa мaкeдoнцитe" ! Aйдe ceгa лyмпeн-пролетариата да думне за бюджетна сметка по три рaкии c три мeзeтa зa "Б-ия нa три мoрeтa" зa да се caмoзaдoвoли!

  • 002 парадокс 12.10.2020 14:27

    И Заев е доволен от Борисов, и Ердоган е доволен от Борисов, и Вебер е доволен от Борисов, изглежда, че и Путин е доволен от Борисов и е видно, че Борисов служи на всички други, но не и на България и на българите!

  • 001 Anonimen 12.10.2020 11:51

    Зоране,от какъв зор наричаш брат управленец на държавата си,който е в положение Цуг-Цванг?Четох в един сайт,че по време на предизборните си обиколки преди години за кмет на родния си град,си наричал българите варвари и окупатори.Днес с лекота,наричаш Борисов брат. По коя линия?По тази от страната на варварите,или на окупаторите?Не може да мразиш един народ и държавата му и да искаш всичко да ти са поднася на тепсия.Хитрец си ти Зоране!Служебната ти усмивка ще е на лицето ти, докато се добереш до Брюксел.После ние пак ще си останем такива,каквито сме в съзнанието ти!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей