Свързани новини

12.10.2020 09:24

Щабът да се разкара: Мангъров

Видян 3815 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Националният оперативен щаб трябва да бъде разкаран, смята доцент Атанас Мангъров. В предаването Денят започва с Георги Любоенов по БНТ инфекционистът сподели, че членовете на НОЩ само плашат хората.
„Този щаб трябва да бъде разкаран, защото той плаши хората, а всички негативи от него отиват към премиера”, изрази тезата си Мангъров.
Доцентът смята, че щабът не мисли със собствената си глава, а се влияе от политически мотиви.
Начинът на представяне на информацията за коронавируса е крайно некоректен и плашещ. Ако някой иска да плаши, може би си мисли, че уплашени хора се манипулират по-лесно, сподели още Мангъров.
По думите му правилният начин е да се каже колко от тестовете са направени на хора за първи път, на хора под карантина, за 2-ри, 3-ти път (19’ вече ви разказа случая за софийски лекар, който даде 7 положителни теста за К19, които се броят за 7 души). Също така колко от тестваните за първи път са приети за болнично лечение. И още - колко от лекуващите се в реанимация са само с COVID-19, а не заради друго заболяване.

Доц. Мангъров цитира данни от Националния оперативен щаб, според които заболеваемостта в България от коронавирус е 43 на 100 000 души. Броят на пациентите с нужда от интензивна грижа е един и същ - около 60 до 100 от самото начало на епидемията у нас. Затова и Мангъров е спокоен - епидемията се развива по нормален и очакван начин. "Не знам как и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева