Свързани новини

11.10.2020 09:00

Протестите ще свалят България в класацията за свобода на словото, смята шефът на СЕМ

Видян 2765 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

              Заради поведението на някои от протестиращите България няма да се измъкне от 111-ото си място в класацията за свобода на медиите. Това прогнозира председателят на Съвета за електронни медии Бетина Жотева в интервю за БНТ, съобщава euractiv.bg.

Жотева смята така заради отношението на протестиращи към някои журналисти от определени медии, припознати от демонстрантите като жълти или зависими от управляващите. “Дали хората приемат или не приемат тази медия, нямат право да бъдат агресивни срещу журналистите”, посочи Жотева.

Шефката на регулатора посочи като голям проблем и отношението на протестиращи към гостите на “Панорама” и превърналото се в традиция да бъдат причаквани на излизане от БНТ в петък вечер. “Това, което се случва с “Панорама”, е невероятен позор, слага страшно петно на тези, които твърдят, че се борят за свободни медии и свободна журналистика”, допълни тя. Подобна е и тезата на управляващите – те твърдят, че протестът нарушава правото им на свободно слово.

Жотева продължи, че не може гостите на предаването да бъдат замеряни с яйца, защото изразяват позиция. “Всеки има право на позиция. И след като е поканен в тв студио, той трябва да е свободен да я изрази, а не след това да бъде хулен”, каза Жотева. “Това не е славен миг на протестиращите”, заключи тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 12.10.2020 09:51

    Тази жена по всичко изглежа, че има от години психически проблем и въпреки това я бутат все по-нагоре по държавните институции. Как става това, ако не е доверена и добре захранена подлога на неграмотните управляващи?!

  • 002 Anonimen 12.10.2020 02:28

    За жалост е праава. Преди беше - КОЙТО НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН. Сега който не подкрепя протестиращите е ГЕРБ. Никога не съм бил червен, никога не съм поткрепял шланговчика и шайката мъ, но и никога не съм поткрепял олигофрените на улицата.

  • 001 калинка,малинка,бетинка 11.10.2020 14:08

    Пъшкащата Бет е доказателство, че дори и в далечното минало креватните упражнения водят до изненадваща кариера и то все на държавната ясла. Сега е същото, но в пъти повече!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.