Свързани новини

10.10.2020 18:20

Марешки строи в Морската градина във Варна със съдействието на ГЕРБ

Видян 3983 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Въпреки наложената още през 2012 г. забрана в Морската градина във Варна отново се строи. Този път в терен, собственост на компанията Марешки недвижими имоти, свързана с лидера на партия Воля Веселин Марешки. Строителството продължава вече най-малко два месеца без реакция от страна на местната администрация от ГЕРБ, която официално твърди, че не е издавала строителни книжа за въпросния парцел. Това показа проверка на Дневник.
Поредното нарушение на Общия устройствен план на Варна, приет през 2012 г., се извършва в терен с начин на трайно ползване Обществен селищен парк, градина и с площ от 3791 кв.м. Това показва справка в сайта на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Друга проверка - в Имотния регистър, сочи, че имотът е прехвърлен на компанията Марешки недвижими имоти на 17 юни т.г. от дружеството Варна фарма М. Управител и на двете компании е 76-годишната Веска Марешка, майка на Веселин Марешки. Според данни от Търговския регистър тя е собственик еднолично или в съдружие на 69 компании и участва в управителните органи на 100. Самият Марешки е член на Съвета на директорите на Марешки недвижими имоти заедно с майка си и съпругата си Светлана.
Вчера се проведе и протест  срещу застрояването на Морската градина.  
Всъщност имотът се намира в местността Салтанат, която е пълна с частни парцели, реституирани през 90-те години на миналия век, пише Сега. Собствениците там твърдят, че районът не е парк, макар за мнозинството от варненци да е точно парк. Най-вероятно свързаната със зам.-шефа на парламента фирма осъществява ремонт на съществуваща сграда - такава дейност е разрешена и отваря вратичка за постройки от всякакъв род. Според Дневник обаче в непосредствена близост до основната висока сграда се строят още две едноетажни, които не са отбелязани в кадастъра като съществували по-рано.


 Снимка: Спас Спасов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 абсурдистан 12.10.2020 10:05

    Далаверата с автомати за лекарства пак била на бандита Марешки! До къде стигна мутрата да обслужва този престъпен мизерник като му осигурява незаконен бизнес срещу подкрепа!!!

  • 003 Варненци скандират ”Мутри - вън от парка!” пред строеж на Марешки /видео/ 11.10.2020 15:36

    Варненци скандират ”Мутри - вън от парка!” пред строеж на Марешки /видео/ https://frognews.bg/novini/varnentsi-skandirat-mutri-van-parka-pred-stroej-mareshki-video.html Варненци протестират срещу застрояване в морската градина от Веселин Марешки. На протест пред новостроящата се сграда хората скандират ”Мутри - вън от парка”. Хората призоваха лидерът на ”Воля” да дари имота.

  • 002 Anonimen 11.10.2020 09:12

    Престъпници и неграмотници инсталирани за депутати си правят удобни за тях и кръговете си закони. Незабавно разпускане на най-неграмотното НС с най-нелепия, прост и с липса на самоуважение Председател

  • 001 Anonimen 10.10.2020 23:46

    Марешки подкрепи проекта за констипацията бойкова и получи:концесиии за плаж, право на строеж в морската градина и още много незнайни за плебеите благинки.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион