Румен Радев посочи, че от тази ситуация се излезе с бързи и честни избори, след които да се сформира нов парламент, с необходимото доверие. На въпрос дали това ще се случи с Избирателния кодекс, който е гласуван от парламента, Румен Радев заяви: 


„Аз наложих вето на този Изборен кодекс, но за съжаление българския парламент не отчете тази възможност – подадената от мен ръка, да коригира своите решения, така че да няма съмнения за изборни манипулации, да бъде избегнат хаоса, да бъде решен въпросът с недействителните бюлетини, с ръчното броене, с ръчното оформяне на протоколи и т.н. За съжаление, от тук нататък се отваря вратата за всевъзможни манипулации по време на изборите и за тяхното оспорване, което не е добре“.


Той посочи, че има неоспорими факти, за това как се правят официални брифинги, на които се дават указания  за произвеждането на недействителни бюлетини и ако този проблем не бъде разрешен и не се върне доверието на хората в честността на изборния процес – те просто ще избягат от урните.