Свързани новини

09.10.2020 10:23

Новият шеф на ЦИК зае поста си без ясен отговор как ще се справи с новите задължения

Видян 2078 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Александър Андреев беше избран за председател на Централната избирателна комисия. За него гласуваха депутатите на ГЕРБ, Обединени патриоти, Воля и 4 независими. БСП гласуваха "против", а ДПС не участваха в гласуването , предаде БНР.


Кандидатурата на Андреев е на неправителствена организация - Федерацията на независимите студентски дружества. Предложението той да оглави изборната комисия, управляващата партия припозна като своя кандидатура.


До днес Андреев беше член на ЦИК и неин говорител, избран от квотата на ГЕРБ, но в миналия мандат е заемал поста по предложение на БСП.


Вчера социалистите гласуваха "против" кандидатурата му в и парламентарната правна комисия.


Александър Андреев заема овакантения пост на подалата оставка Стефка Стоева, която, преди да напусне възрази срещу промените в Изборния кодекс и прехвърлената отговорност за машинното гласуване върху ЦИК.


Вчера, след като правната комисия одобри кандидатурата му, Александър Андреев не успя да даде ясен отговор как ще се справи комисията с новите изменени задължения:


"ЦИК няма как аз да я ангажирам в момента с определен отговор, тъй като това е въпрос, който трябва да бъде обсъден в рамките на самата комисия".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Николай Драганов 09.10.2020 16:21

    Управляващите бутнаха ветото на Радев, ще гласуваме и на хартия, и с машина Коалицията ГЕРБ-„Обединени патриоти“-Воля не прие аргументите на държавния глава и отмени гласуването само с машини на следващите избори Николай Драганов https://baricada.org/2020/10/08/veto-radev-izboren-kodeks/

  • 001 Anonimen 09.10.2020 11:39

    Лошо тръгна многогодишния кадър на ЦИК, новоизбран от току-що заклеймените за корупция и кражби от ЕП управляващи като не пожела да отговаря на въпроси на депутатите! Така ли ще замазва изборните фалшификациите като бяга от неудобните въпроси и се крие?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева