Свързани новини

09.10.2020 09:24

Обсъждат 3 варианта за ограничаване на възрастните хора заради К19

Видян 4618 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Дълго време можем да издържим с 500 новозаразени дневно. Все още имаме голям резерв, но това не значи, че няма да има области в критично състояние. Сега са заети 14-15 процента от предвидените за коронавирус болнични легла. Обсъжда се и ограничаването на хората от най-рискова група". Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Сценариите за ограничаването на възрастните хора били три:

"Най-меката опция за възрастните хора би била да се въведат часове, през които те да могат да излизат. Втората би била те да правят това само на определено разстояние от дома си. Третата, която е малко вероятна е пълната им изолация", добави той.

Той добави, че всички мерки за предотвратяването на зараза у нас са на масата и се обсъждат. Разбира се, че ако и други държави въведат строги мерки това можело да се случи и в България.

"Смятам, че налагането на нови ограничения не е толкова важно, колкото спазването на тези които вече са в сила", заяви Кунчев.

Той добави, че ръстът на заболеваемост е общовалиден за цяла Европа и не се случва само у нас. По думите му, около 20 процента от положителните у нас имат нужда от медицинска грижа, а около 5 на сто - от интензивни грижи.

За пореден път доц. Ангел Кунчев подчерта, че най-важното е личното самосъзнание на всеки от нас. "Ако ние сами не бъдем внимателни и не положим усилия, за да се предпазим никакви мерки няма да ни помогнат", каза той.


 Здравният министър проф. Костадин Ангелов потвърди, че заради разпространението на коронавируса се обсъждат и допълнителни мерки за опазване на възрастните хора.

 Ангелов каза, че за момента няма да се предприемат ограничения, а ще се засили контролът за спазването на сегашните мерки:

„В момента няма да налагаме нови мерки, свързани с коридори за възрастните хора. Обсъждаме всякакви мерки, включително и тези, но все още няма да ги налагаме“, предаде БНР.

Ангелов коментира още, че въпреки рекордния брой заразени - 516 за изминалото денонощие, нуждаещите се от лечение в болница не са много. В областите, в които има недостиг на легла, се разкриват нови, каза още здравният министър.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.10.2020 09:51

    СТИГА С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ! ВСИЧКО Е ЕДНИ ХОРА ДА ОТКРАДНАТ ЕДНИ ПАРИ.

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и