Свързани новини

08.10.2020 16:20

Стига миш-маш, Мадам В.: Доган

Видян 7935 пъти | Коментари 2
Гласували 6 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Пак ще се срещнем след 10 години” е култова песен. 10 години преди Валерия Велева да се яви по БНТ да коментира свободата на словото в светлината на евродокладите и еврорезолюциите от тези дни, Ахмед Доган ясно е дефинирал философската страна на нейната гледна точка. Само уточняваме, че той я познава от времената на интервютата по пантофи, а в БНТ напомнят, че първата й професия там не е журналист, а асистентка на Найден Андреев. По повод писмото Велева бе заплашила да съди Доган, но това, разбира се не е станало до днес. Защо ли? Верни на класическата максима: „Никой не е забравен, нищо не е забравено” в ДПС още помнят това. В БСП обаче не.

„Браво, Мадам В!

Съзнателно не общувам с теб от последните парламентарни избори (юли 2009 г.). Винаги съм знаел, че не си "моралният стожер" на обществото, за каквато се представяш. Доколкото знам, само преди месец беше подновила офертата си да ни бъдеш таен PR.

Колегите ми бяха наясно, че и понятие си нямаш от PR стратегии, а с този акт искаш само респектиращо възнаграждение за "добрия тон", който ще имаш в писанията си за нас.

Знам, че не си изключение в това отношение. Но не мога да проумея, кой ти внуши, че можеш да бъдеш моралния рупор на обществото?

А само преди няколко дена, когато започна да провокираш поредната си манипулационна атака срещу ДПС, за един ден ме потърси шест пъти по телефона, и когато не ти отговорих, ми пусна sms, че "можеш да омекотиш и най-тежките удари, които получавам".

Браво, Мадам В.  Много е яко, нали? В случая деликатният въпрос е : от колко места ти плащат за подобни "поръчки"?  Или, може би, самосиндикално задаваш неприятната ситуация и притискаш само жертвата? Разбира се, срещу цената за "омекотяване на удара". Не знаеш, че това е подсъдно, нали? А за морал, да не говорим...

Когато вчера прочетох сакралните ти заклинания по мой адрес, ми стана забавно, естествено, и интересно. Ако съм в подходящо разположение на духа, бих могъл да ти направя шокиращ психоаналитичен портрет само въз основа на този текст. И той няма да има нищо общо с твоите миш-маш излияния, които са безпринципна смесица от разнородни понятия, които само внушават непоносимост, ненавист, омраза и дори агресивност. А знаеш ли, че и това също е подсъдно. За морал - да не говорим...

В този текст цялата ти същност е концентрирана в началото на въвеждащото ти изречение:  " този път няма..." Защо, Мадам В, този път няма? Защото не ти плащаме, нали?

От къде идваш и накъде си се запътила, Мадам В? Кой те е упълномощил да се правиш на морален съдник на (и в) обществото?

Един съвет. Когато бълваш подобни деструктивни внушения, го прави пред нарочно поставено за целта огледало. Така сама ще прецениш границите на моралния императив във вътрешния си свят
, както и съответствието му на външните обстоятелства.

Между другото, имаш интересна история от гледна точка на категорическия императив


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Не съм адвокат на Валерия Велева 09.10.2020 07:26

    Гьонсуратлъкът на агите не е от вчера, а гьонсуратклъкът на Доган ага, терористът, отговорен за смъртта на невинни българи, политическия и криминален престъпник, минава всякакви граници. Дяволът с фес с цялата си агарянска наглост взел да ни учи на морал!!!

  • 001 Anonimen 08.10.2020 20:36

    АААА АМЕД,ААМЕД АБИ,НЕ СИ СВЪРШИЛ ХУБАВО РАБОТАТА НА ВРЕМЕТО!!! ИЛИ ПЪК СИ Я СВЪРШИЛ ЧОК.ЧОК,ГЮЗЕЛ!!! НЕ ЗМАМ ВИЕ СИ ЗНАЕТЕ!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог