Свързани новини

08.10.2020 15:07

67,4% без „мазнинки” кеш, 19,8% очакват да загубят работа до ЧНГ: Eurofound

Видян 6015 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Над две-трети от българите (67.4%) нямат никакви лични спестявания или са толкова малки, че едва ли биха изкарали повече от 3 месеца без доходи, показват данните от общоевропейско проучване за последиците от кризата, предизвикана от коронавируса на Eurofound (Европейската фондация за подобряване на живота и работните условия). Ако използваме класификацията на премиера: „нямат мазнинки”.
На въпроса "Ако домакинството ви не получава никакви приходи, колко дълго ще поддържате същия стандарт на живот", над 3 месеца декларират 32%. Половината от тях обаче попадат в групата 3-6 месеца - над 16%, а 6-12 месеца - други 7%. По-малко от един от всеки десет (9%) разполага с ресурси да остане без доходи повече от година.
23,2% от българите са посочили, че са забавили плащането на телефон и интернет за периода юни-юли. Толкова са отговорили и, че са забавили сметките за ток, вода и газ/парно  през последните 3 месеца, И това се отнася за по-лекия летен период, който отмина. Повишаването на режийните през студените месеци, които започнаха, ще влоши резултатите с много.
Над една трета (35.2%) от домакинствата у нас се обявяват за бедни: казват, че много трудно


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.10.2020 09:43

    Няма как чекмеджетата да се пълнят постоянно с милиони, управляащите клиенти непрекъснато да богатеят и да трупат луксозни имоти, приятелските фирми да се захранват с десетки милиони и българите да имат "мазнинки"

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв