Свързани новини

08.10.2020 13:37

Три проблема по Изборния кодекс: Нинова

Видян 2212 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Всички, които искаме промяна, да се обединим за честни избори.

Високата избирателна активност ще сложи край на този модел на управление.

По темата изборен процес според мен има три проблема. Един резултат от тези проблеми и едно решение в тази политическа обстановка, в която се намираме.

Първо, отново ще провеждаме избори и отново мнозинството прави промени в последния момент. Изключително порочна практика, която има и външен за България, и вътрешен ефект. Външният е, че многократно сме били осъждани и критикувани от Венецианската комисия, докладите за върховенството на закона, последната резолюция на ЕП за тази порочна практика. Вътрешният - това създава несигурност, нетрайност на законодателството, липсва време за подготовка на изборната администрация. Една от причината за част от пороците на изборният процес.

Вторият проблем - изборите в България се фалшифицират и манипулират. И ако някой смята обратното, то нека види редицата доказателства в годините на управлението на ГЕРБ. Не само филма, в който се инструктират активисти на ГЕРБ как да се правят недействителни бюлетини. Не само онези кадри в зала „Арена“, където депутати от ГЕРБ носят чували с бюлетини през нощта на изборния ден. Могат да се дават още много примери, но мисля, че няма съмнение за никого, че изборите в България се фалшифицират и манипулират.

Уважаеми колеги, които оспорвате резултатите от недействителните бюлетини ще цитирам изказването на председателя на ЦИК през 2019г.: „Почти 466 хил. недействителни бюлетини. В редица общини недействителните гласове са 60 %, а в отделни секции - 90%, като резултат от фалшификации и манипулации.“ Уважаеми колеги, много е елементарно, много е принизено да казвате тяснопартийно, че тези бюлетини не са били всички за БСП. Има значение за коя партия са, но много по-голямо значение от това за партиите, има за България, защото половин милион българи са оставени непредставени.

Третият проблем - фалшификациите ,манипулациите, подправените протоколи, задрасканите бюлетини са следствие. Причината е че залагате условията за това в закона. Преди години ви казвахме от тази трибуна-корупцията вече не е просто даване и вземане на подкуп. Корупцията я залагате в закона и я правите ненаказуема. Сега правите същото с изборните правила. Условията за фалшификации залагате в промените в Изборния кодекс.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и