Свързани новини

07.10.2020 11:55

Медиите в Скопие: Брюксел попари българите

Видян 2708 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

            Европейската комисия вчера следобед оповести редовните доклади за напредъка в реформите в страните от Западните Балкани и Турция, както и дългоочаквания Икономически и инвестиционен план за региона, съобщават изданията в Скопие. В доклада за Северна Македония е отбелязан напредък в повечето области, но има и такива, в които са необходими допълнителни усилия, като медиите и законодателството за предотвратяване на дискриминация, отбелязва "Независен весник", предаде БНР.

Онова, което остави силен белег на самото представяне в голямата зала на Европейската комисия, в присъствието на голям брой журналисти от всички европейски страни, включително от България, беше публичното оповестяване от официалния говорител, че речта на европейския комисар за разширяването Оливер Вархей ще се превежда и на македонски език, пише в коментар "Слободен печат".

Имайки предвид цялата вихрушка с българското отричане на всичко, което е македонско, това публично съобщение, че за пръв път ще има и превод на македонски език, сякаш бе отправено именно към тях, за да ги уведоми, че този въпрос, там в ЕС, е отдавна решен, отбелязва изданието в коментара, който е озаглавен "В Брюксел ЕС "попари" българите".

Еврокомисарят за разширяване и добросъседство Оливер Вархей днес ще бъде на посещение в Северна Македония, за да връчи на властите доклада на ЕК за напредъка на страната, съобщават медиите в Скопие. Вархей ще има


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп