Свързани новини

07.10.2020 11:46

Управляващите отново скриха Борисов от парламентарно изслушване

Видян 1154 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващото мнозинство за пореден път отхвърли предложението на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов и на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, които да дадат информация пред парламента за намерението на правителството за придобиване на още 8 броя самолета F-16 Block 70, пише Сега. Левицата поиска двамата да се явят пред парламента, за да мотивират необходимостта от новите придобивки за армията, както и да дадат подробности за параметрите на бъдещата сделка с американската страна.


От БСП обаче не защитиха предложението си в пленарна зала. Идеята бе изслушването да се проведе в рамките на днешното заседание, но дори и да беше прието, нямаше как да се осъществи, тъй като вицепремиерът и военен министър е на посещение в Съединените американски щати.


Освен изтребителите, страната ни се кани да придобие още нови три координатни радара, поддръжка на Оперативния център за въздушен суверенитет и друго високотехнологично оборудване.


В средата на август мнозинството отново "скри" премиера Борисов, който трябваше да извънредно да бъде изслушан от депутатите за кризата с коронавируса и допълнителните средства за борба с нея. Предложението тогава бе отново на БСП, но ГЕРБ и самият Борисов бойкотираха заседанието на НС.


Всъщност Борисов през последните 2 години демонстративно отказва да се отчита пред народните представители - дали на парламентарен контрол или за конкретни питания по актуални въпроси, особено ако се отнася до разходването на държавни средства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,