Свързани новини

07.10.2020 09:24

Келнер взема бТВ на 13и

Видян 3156 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Инвестиционната група PPF на чешкия милиардер Петр Келнер ще стане на 13 октомври собственик на 6 телевизионни канала на БТВ Медиа Груп в България. Новината се съдържа в съобщение до борсите в Прага и Ню Йорк, на които се търгува продавачът - Central European Media Enterprises. У нас Келнер ще стане собственик на bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring.


Компанията посочва от Бермудските острови, където е регистрирана, датата като момента за очаквано приключване на сделката, за която са получили всички регулаторни разрешения.


От съобщението не е ясно дали в сделката влизат и други части от българската медийна група като bWeb с 9 сайта и портала, bTV Radio с радиостанциите bTV Radio, N-JOY, Jazz FM, Classic FM и Z-Rock, както и кино разпространителят bTV Studios. Ако сделката е за цялата БТВ Медиа Груп, това ще означава и всичко изброено извън телевизиите.


Шефовете на БТВ Медиа Груп ЕАД Флориан Скала, Тонислав Попов и Господин Йовчев според Дневник ще останат на постовете си най-малкото до края на годината. Същото се предполага, че важи и за отговарящите за основни структури в групата.


Напомняме, че преди 2 г. чехът имаше договор да купи основния конкурент на  бТВ- Нова броудкастинг груп. Но българската КЗК отказа да му разреши приключване на сделката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева